streda 7. októbra 2015

JABLKOVÉ BROWNIES


Tentokrát som skombinovala chuť čokolády s chuťou jabĺk (ktorých máme prebytok v záhrade) a smotanou....

Cesto je z receptu, ktorý môžete nájsť TU.

Pre uľahčenie som ho  prekopírovala...je to rozpis na menší pekáč, ak robíte na normálny  bežný plech, treba urobiť aspoň 1 a 1/2 dávky, ideálne 2 dávky...upozorňujem, že koláč obsahuje málo múky a veľa čokolády a preto je veľmi hutný...preto nám doma stačí na malý plech :-)

CESTO:

250 g masla rozpustíme v hrnčeku na sporáku, odstavíme a pridáme 300 g tmavej čokolády, spolu rozmiešame, aby sa čokoláda celkom roztopila, necháme zmes prechladnúť. V mixéri zmiešame 4 vajcia + 3 žĺtky + vanilkový extrakt (vanilkový cukor), pridáme 250 g tmavého cukru, vyšľaháme do peny.... pomaly pridáme 3 polievkové lyžice hladkej múky + 1 polievkovú lyžicu tmavého kakaa, štipku soli, všetko spolu pomaly premiešame, aby nám našľahané vajíčka "nepadli" (ak nemáme miešací nádstavec na mixér, miešame ručne ). Nakoniec primiešame prechladnutú čokoládovú zmes.
Plech vyložíme papierom na pečenie a naň vylejeme cesto. Dáme piecť na cca 15-20 minút. Koláč vyberieme potrieme smotanovou polevou a navrh rozložíme po lyžičkách jablkovú zmes. Dáme zapiecť na 10 minúť. Koláč vyberieme a necháme úplné vychladnúť na plechu. Čokoládová časť by aj po vychladnutí mala zostať vláčna. Na dochutenie môžme podávať s lyžičou vyšľahanej smotany...


 SMOTANOVÁ ZMES:

500 ml  kyslej smotany alebo hustého (napr. gréckeho) jogurtu
2 polievkové lyžice práškového cukru

JABLKOVÁ ZMES:

0,5 kg nastrúhaných jabĺk podusíme v malom množstve vody do mäkka a ochutíme mletou škoricou










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára